Вълчев: Трябва да работим за това да увеличим доверието към учителя

14:56, 06 юни 17 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Моето мнение е, че доверието е ключов фактор в съвременната образователна система и ние трябва да работим за това да увеличим доверието към учителя. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, информира БГНЕС.

В МОН днес имаше среща за взаимодействието между родители и учители във връзка със случаите на насилие. Общото мнение, след срещата е, че осъждат всички случаи на агресия в училище, както към децата, така и към учителите, така и между децата. "До голяма степен се обединихме около становището, че е недопустимо използването на средства за заснемане в класните стаи", каза министърът и посочи и неговото лично мнение. "В същността на съвременното образование е доверието към учителя", подчерта той.

Председателят на СБУ Янка Такева подчерта, че е направила няколко предложения на срещата. Първо: "Ясно и категорично всички участници в срещата да се противопоставим на нерегламентираните средства за подслушване и видеонаблюдение". "Съжалявам, че това не беше прието", каза синдикалният лидер, но посочи в двете предложения, които направила, сред тях да се направи втора среща. Тя изрази дълбоката си убеденост, че МОН трябва да разработи стратегия за възпитателната работа, за да подпомогне обществените съвети, както и че трябва да има договор между родителите и административното ръководство, при постъпването на детето в училище или в детската градина. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама