Кремъл се ориентира по позицията на Тръмп за двустранните отношения

14:37, 06 юни 17 / Свят 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Кремъл се надяват на реанимация на руско-американските отношения и се ориентират по позицията на президента Доналд Тръмп относно взаимодействието с Русия.

Това заяви на днешната пресконференция президентският говорител Дмитрий Песков. Той също добави, че тази вечер президентът Владимир Путин ще проведе международен телефонен разговор, без да уточни с кого.

В отговор на журналистически въпрос на какви изявление в САЩ се ориентира Москва, той отговори: „Надяваме се ситуацията в САЩ да се изясни все пак“. Но подчерта при това: „Разбира се, основополагаща за нас е позицията на президента, именно това е позицията, по която се ориентираме в Москва“. Песков изтъкна, че в Москва „се надяват на реанимация и развитие на нашето взаимодействие в най-различни области“. Той не отговори на въпроса вижда ли Кремъл опити от страна на Вашингтон за установяване на взаимодействие.

По-рано вицепрезидентът Майкъл Пенс бе заявил, че светът е станал по-опасен заради действията на Русия и Иран, а също заради глобалната заплаха от тероризъм. В същото време държавният секретар Рекс Тилърсън заяви в Нова Зеландия, където е на посещение, че Тръмп му е заръчал да действа за подобряване на отношенията с Русия.

По повод изказването на Пенс говорителят на Кремъл изтъкна, че „ние съжаляваме за такива формулировки спрямо нашата страна“.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама