Варна посрещна първия полет на „Изиджет“

14:28, 06 юни 17 25 374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С традиционната за празнични случаи водна арка на летище Варна днес бе тържествено посрещнат първият полет на нискотарифната компания „Изиджет“. Самолетът пристигна от лондонското летище Гетуик и бе посрещнат от областния управител Стоян Пасев, кмета Иван Портних, заместника му Коста Базитов, изпълнителния директор на концесионера „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ Улрих Хеппе и директора на летището Димитър Костадинов.

 

Командир на полета бе дама – Лин Кларк, която след приземяването развя от кабината българския трикольор. Със самолета от Лондон пристигнаха 179 пътници, сред които малка група журналисти, които ще отседнат в хотел в Златни пясъци за два дни. За тях е подготвена програма, която включва среща с общинското ръководство на Варна, посещение на Ретро музея и Археологическия музей с най-старото обработено злато в света, обиколка на забележителности, запознанство с нощния живот на града.

 

„Варна е 138-ата ни дестинация, а маршрутът влиза в мрежата ни под №870“, каза Матео Тадей, PR мениджър за Европа на „Изиджет“. Той допълни, че полетите от и до Лондон ще се изпълняват два пъти седмично, а от 28 юни компанията ще лети по още един маршрут – от и до Шьонефелд, Берлин. Областният управител Стоян Пасев пожела успешни полети през цялото лято и изрази надежда, че те ще станат целогодишни.

 

Ваучер за два полета в мрежата на „Изиджет“, разигран на лотариен принцип сред първите пътници по новия маршрут, спечели сем. Филатови.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама