Съдят строител за измами

14:11, 06 юни 17 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу 45-годишния Георги Б., който в условията на продължавано престъпление и повторност възбудил и поддържал заблуждение у двама варненци с цел да набави за себе си имотна облага.

Подсъдимият работел в строителна фирма, която извършвала ремонт в дома на варненка през април миналата година, когато подслушал разговор между нея и управителя на фирмата. Свидетелката по делото поискала цена за подмяна вратите в дома си, но предложената от управителя стойност на услугата й се видяла висока и отказала. Георги Б. потърсил след два дни жената и решил да я измами, като й предложи по-ниска цена. Тя му дала авансово 1200 лева срещу подписана от подсъдимия разписка.

Жената го търсила всеки ден по телефона, а Георги отклонявал изпълнението на поетия ангажимент с оправданието, че има много работа. Минали няколко седмици и измамената варненка подала сигнал в полицията.

По същия начин Георги Б. измамил и друг варненец през май 2016 г. Мъжът се върнал от чужбина и решил да ремонтира жилището си. Подсъдимият бил препоръчан от майка си, която работела с тъщата на измамения. Георги дошъл на адреса и поискал 1200 лева за ремонта на жилището и още 250 лева за ремонт на комина на входа. Получил аванс от 600 лева за материали и още 220 лева за планирания ремонт на комина. Обяснил, че ще започне след 12 дни, когато щял да предаде друг обект.

Подсъдимият така и не започнал ремонт в жилището на варненеца, а получените авансово средства похарчил за лични нужди.

Причинените щети на двамата свидетели са в размер на 2020 лева, които не са възстановени и до момента. Той е осъждан два пъти за измама, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Предстои делото срещу 45-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама