Съдът остави окончателно на работа кмета и главния архитект на Асеновград

13:34, 06 юни 17 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Апелативен съд – Пловдив не уважи обжалваното решение от прокуратурата за отстраняване от длъжност на кмета на община Асеновград Емил Караиванов и на главния архитект на община Асеновград Константин Атанасов.  Припомняме, че през миналата седмица пловдивския окръжен съд постанови, че няма доказателства, че Караиванов ще попречи на разследването.  Емил Караиванов е привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Според прокуратурата договорът за почистването на шахтите е бил фиктивен.

Срещу Караиванов има повдигнато и обвинение за допускане осъществяване на противозаконна дейност в защитена територия за опазване на културно наследство – охранителна зона на групов паметник на културата „Метошка махала“. Адвокатът на Караиванова е категоричен, че въпросният "квартал 120-ти" не е защитена територия, а е превантивна зона.

Срещу главният архитект Константин Атанасов са повдигнати три обвинения за извършени престъпления, едно от които е за поискан подкуп от друг бизнесмен. Той също остава на работа въпреки, че в хода на съдебното заседание стана ясно, че едно от най-важните доказателства на прокуратурата са СРС-та от разговори и съобщения, в които директно се коментира даване на пари от бизнесмените Запрянови на главния архитект Константин Атанасов.  

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама