Синдикатите към Борисов: В армията липсва социален диалог

12:07, 06 юни 17 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В армията липсва социален диалог. Това се посочва в официална позиция на двата национално представителни синдиката в Министерството на отбраната – Федерацията на независимите синдикати от отбраната „Българска армия“ към КНСБ и Национален синдикат „Отбрана“ към КТ „Подкрепа“ до Борисов, съобщиха от пресцентъра на КНСБ, предаде БГНЕС.

Двата национално представителни синдиката в Министерството на отбраната – Федерацията на независимите синдикати от отбраната „Българска армия“ към КНСБ и Национален синдикат „Отбрана“ към КТ „Подкрепа“ информират премиера, че към момента в Министерството на отбраната няма институциализиран социален диалог.

Те изтъкват, че ръководството на Министерството на отбраната не осъществява контакти със социалните партньори, въпреки нееднократните писмени предложения за работни срещи от тяхна страна.

Нямало и формирани органи за социално сътрудничество – Отраслов съвет за социално сътрудничество и Съвет по условия на труд в Министерството на отбраната в съответствие с нормативната уредба.

„Силно сме обезпокоени от липсата на социален диалог в Министерството на отбраната в продължение вече на месец от встъпване в длъжност на Вашето правителство”, посочват синдикатите.

Тя настояват за намесата на Бойко Борисов за осигуряване на нормален социален диалог по следните нерешени проблеми в Министерството на отбраната – политика по доходите; здраве и безопасност при работа; кадрова политика; търговски дружества на МО и др.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама