РУО – Добрич обяви реда за кандидатстване след 7 клас

12:03, 06 юни 17 25 2392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Резултатите от Националното външно оценяване на седмокласниците бяха обявени дни преди предварително обявения срок – 9 юни. Учениците можаха да ги научат още на 4 юни.

Тази година оценките по математика са значително по-ниски от тези по Български език и литература, съобщиха от Районното управление по образование. Структурата на Министерството на образованието и науката обяви реда за подаване на заявления за прием в гимназиите.

Списъците с резултатите от изпитите се обявяват в училището, в което учат учениците, в училищата-гнезда за подаване на документи, както и на информационното табло в РУО – Добрич. Резултатите могат да се проверяват и онлайн на http://priem.mon.bg http://7klas.mon.bg.

От 12 юни до 13 юли, включително, учениците получават служебни бележки с резултатите от изпитите. Документи за първия етап на класиране се подават от 16 до 22 юни, включително.  Заявленията се подават в определени училища в различните общини. За общините Добрич и Добричка това е ОУ „Хр. Смирненски”, за община Балчик – ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, за Генерал Тошево – ОУ „Хр. Смирненски”, за община Каварна – ОУ „Й. Йовков”, за Крушари – СУ „Хр. Смирненски”, за Тервел – СУ „Й. Йовков” и за Шабла – СУ „Асен Златаров”.

Ученици и техните родители могат да подават документи за участие в приема и онлайн на адресhttp://priem.mon.bg. Подаването става с входящ номер на ученика и идентификационен код /от служебната бележка с резултатите/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама