Калифорния подписва климатична спогодба с Китай, пренебрегвайки Тръмп

11:41, 06 юни 17 / Свят 25 236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китай и американският щат Калифорния подписват днес спогодба за разработването на „чисти“ енергийни технологии, за сътрудничество в търговията с вредни емисии и проучване на позитивни търговски и икономически възможности за климата, съобщиха британски медии,предаде БГНЕС

Китайското Министерство на науката и технологиите и калифорнийските власти ще развиват съвместно партньорство за чисти технологии, ще стимулират новаторството в улавянето и складирането на въглеродния диоксид, както и в сферата на информационните технологии, които би им помогнало в намаляването на емисиите от вредни газове.

Спогодбата ще бъде подписана днес, първият ден от 8-та министерска среща за чиста енергия, която събра министри, бизнесмени и експерти от 20-на държави. Срещата ще продължи до 8 дни.

Миналата седмица американският президент Доналд Тръмп извади САЩ от Парижкото споразумение за климата. Калифорнийският губернатор Джери Браун оцени решението му като безумно. В изказването си на форума той предупреди, че климатичните помени може да излязат по-опасни и от фашизма през Втората световна война.

БГНЕС припомня, че временно управляващият посолството на САЩ в Пекин Дейвид Ренк обяви, че се маха от Държавния департамент в знак на протест срещу решението Тръмп да извади страната от Парижкото споразумение.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама