Стартира специализирана полицейска операция в Търговище

11:32, 06 юни 17 25 477 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализирана полицейска операция започва от днес по пътищата в област Търговище. Акцията ще продължи до 11 юни, а основната й цел е шофьорите да осъзнаят последствията, които биха причинили, управлявайки колите си след употреба на алкохол или наркотични вещества.

Проверките са част от полицейска операция по линия на Eвропейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL), която започва от днес на територията на Европейския съюз срещу употребилите алкохол, наркотични или упойващи вещества водачите на моторни превозни средства.  

"Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа, с голям брой жертви, е управлението на моторни превозни средства след употреба на алкохол, наркотици или други упойващи вещества. Гражданите на всички държави – членки на организацията, изразяват силно безпокойство от нарастващия брой водачи, качили се в автомобилите след употреба на алкохол или под въздействието на упойващи вещества." съобщиха от Областната дирекция на МВР.

От там допълниха, че по време на проверките на територията на страната пътните полицаи ще извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама