Руски убиец и насилник на деца е задържан в Бургас

11:26, 06 юни 17 25 566 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът в Бургас е задържал на 2 юни тази година за срок от 40 дни по искане на Окръжната прокуратура в града 40-годишният руския гражданин Митрадевананда С. от гр. Хабаровск, Амурска област, съобщиха от държавното обвинение. Днес Апелативна прокуратура – Бургас ще настоява за потвърждаване задържането на руснака, за когото има искане за екстрадиция в Русия.

Митрадевананда С. е пребивавал временно в Бургас. Той е издирван по каналите на Интерпол по заповед за арест, издадена на 5 април тази година от съдия в Районния съд в Москва.

Руснакът се издирва от страната си за убийство, което е извършено на 18 юни 2016 г. Престъплението има свой аналог в българското наказателно право, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 г. до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Налице са и данни за извършени и други престъпления от Митрадевананда С., а именно – сексуално насилие и мъчения над деца.

Сочи се, че лицето е лидер на криминална група, създадена с цел набиране на жени от Русия, Украйна и Беларус чрез интернет. Момичетата са били принуждавани да прекратят всякакви контакти с техните близки, да имат сексуални отношения с лицето, да участват във филми с порнографско съдържание и да проституират в Европа, САЩ и Мексико. Същият е заподозрян  и за убийството на непълнолетно момче, което е безследно изчезнало на 17 март 2016г., както и за мъчения и насилствени сексуални действия срещу други лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама