„Всяка година по същото време” печели голямата награда на театралния фестивал в Каварна

11:25, 06 юни 17 / Култура 25 568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спектакълът „Всяка година по същото време” на общински театър Несебър спечели голямата награда на името на проф. Гочо Гочев от юбилейния XX национален фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2017”.  Постановката по Бърнард Слейд е с режисьор и сценограф Димитър Еленов. 

Първа награди за младежка женска роля се присъжда на Константина Георгиева за ролята на Настенка от спектакъла „Бели нощи” на детски юношески театър „Златното ключе” при център за подкрепа и личностно развитие при общински детски комплекс – Варна. Втора награда се присъжда на Гергана Лечева за ролята на „момиченцето” от спектакъла „Да живеят приказките” на Куклено-театрална школа при ДКТ „Дора Габе” в Добрич.

Първа награда за младежка мъжка роля отива при Боян Фърцов за ролята на „Писателя” от спектакъла „Бели нощи”.

Първа награда за женска роля е за Йоана Петкова за ролята на „Тиха” от спектакъла „Чума” на любителска трупа”Асорти” при НЧ ”Градище-1907” – Своге. Второто място се присъжда на Райна Стойчева за ролите й в спектакъла „Нашенци” на самодеен театрален колектив при НЧ ”Светлина-1941” - Генерал Тошево. Наградата за мъжка роля е за Христо Божков за ролите му в спектакъла „Прецакани” на театрална трупа ”Вълко Купенов” при НЧ ”Изгрев-1927”  - Обзор.

Наградата за режисура се присъжда на Бойко Илиев за спектакъла „Мисия лондон” по Алек Попов на  театрален състав при Дом на енергетиката в Козлодуй. Отличието за сценография е за Величка Нейчева за спектакъла „Хотел Вавилон” на театрална трупа ”Интрига” – Козлодуй.

Отличието за младежки спектакъл е за „Подвижни образи”  на театрален клас „Инфаркт” при Медицински университет – Варна.

Специалната награда на журито се присъжда на център за детско-театрално творчество „Синя птица” за балетния спектакъл „Очарователна класика” - Подолск, Русия.

Наградата на публиката се присъжда на спектакъла „Чума” по Йордан Йовков на любителска трупа „Асорти” – Своге. Призът за камерен спектакъл се присъжда на „Детектор на лъжата” на театрална формация при НЧ „Христо Козлев-1883” - Долна Оряховица.

Първа награда за спектакъл се присъжда на „Любовен лабиринт” от Жан Жиняк на театрална трупа „Мелпоарт” при НЧ „Христо Ботев-1872” - Нови Пазар.
Почетни награди от Съюза на народните читалища се присъждат на Центъра за детско-театрално творчество „Синя птица”, както и „Съмнително лице” на драматичен театър при НЧ „Напредък-1869” - Горна Оряховица, и „Криворазбраната цивилизация” на театрален колектив при НЧ ”Отец Паисий-1883” – Велинград.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама