Атлетите на София и Варна с Купи и чекове на стадион "Хаджи Димитър”

09:41, 06 юни 17 / Спорт 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Представителите на София при девойките и на Варна при юношите спечелиха титлите в отборното класиране на 33-те финални състезания по лека атлетика от Ученически игри’17 за 8-10 клас.
Проявата за пореден път се проведе на ст. „Хаджи Димитър” в Сливен.

Участваха победителите във всяка една от четирите зони на България.

Отборите на ПМГ "Добри Чинтулов" представиха  домакините в тази проява. След като  при момичетата тимът беше миналогодишен шампион и след дни ще участва на Световно първенство, тази година без най-добрите си състезателки, зае 6-та позиция. Юношите са 8-ми. По дисциплини съставът на гимназията спечели две сребърни и три бронзови отличия.

Около 180 състезатели от 19 отбора премериха сили  в дисциплините 100 метра, скок на дължина, скок на височина, тласкане на гюле, 200м,  400м , 800 и 1500 метра.

Всички отбори получиха купи и медали до трето място, а отборните първенци Спфия н и Варна заслужиха чекове от по 1 5000 лева от генералния спонсор на Ученическите игри – българска куриерска компания Спиди АД ”.

В индивидуалното класиране първите трима от всяка дисциплина се изкачиха на почетната стълбица, за да се зарадват на медали и грамоти.

Проявата се организира от Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ) и се проведе с помощта на ОК „Спорт в училище’06”-Сливен и АСК Лека атлетика – Сливен.

В края на седмицата, отново в Сливен, ще се проведат републиканските ученически финали и в по-малката възрастова група – 5-7 клас. Домакините ще бъдат представени при момичетата от  ОУ "Д-р Иван Селимински"  и от ОУ „Димитър Петров” при момчетата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама