От Пловдив стартира обучението на светлинни дизайнери на световно ниво

09:11, 06 юни 17 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият от поредица майсторски класове по светлинен дизайн се проведе от 30 Май до 01 Юни в Националната Гимназия за Сценични и Екранни Изкуства Пловдив.  Майсторският клас се организира от Фондация „Спектра“ и композиторът и диригент Виктор Илиев в партньорство с националната гимназия, а участие в него взе световноизвестният светлинен дизайнер Давид Дьобрине.

Тридневният практически курс по светлинен дизайн в Пловдив, отбеляза началото на мащабна международна инициатива, организирана от  фондация „Спектра“ за младежки културен обмен и обучение между институции в България, Франция и САЩ.

Давид Дьобрине запозна учениците, както и студенти от АМТИИ с особеностите на сценичното осветление в различните държави. Представи своята работа по световните сцени, както и сподели истории от личния си професионален опит, които плениха младите участници. Учениците имаха възможността да участват в серия от практически упражнения, както и да работят съвместно с Давид Дьобрине върху свои интерпретации на „Ромео и Жулиета“.

Давид Дьобрине е и преподавател по драматично осветление в университета INSA в Лион. Наскоро реализира мащабен проект по покана на двореца Версай за представянето на мултимедиен спектакъл по случай ежегодния традиционен бал и празненства в двореца. Също, за втора година е артистичен съветник и главен художник по осветлението за корпоративните събития на фирми като Хермес и Луи Вюитон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама