Варненски музеи готвят атракции за Деня на бащата

08:14, 06 юни 17 / Култура 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За първи път тази година двата варненски филиала на Националния военносторически музей ще се включат в инициативата „Ден на бащата“, който вече е традиция за софиянци. В събота, 10 юни, Военноморският музей и Парк-музеят на бойната дружба „Владислав Варненчик“ ще приемат посетители безплатно, като им предлагат разнообразни атракции.

Военноморският музей ще работи от 10 до 18 ч. За деня, посветен на специалната връзка между децата и бащите, той ще предлага подреждане на пъзели и рисуване с тебешири на морска тема. Със съдействието на СК „Чудните скали“ малчуганите ще могат да направят първите си стъпки в скалното катерене. Програмата предвижда демонстрации на специализираната бронирана машина „Пясъчна котка“, военно оборудване, оръжие и помощни средства на военната полиция, както и лятна читалня с книги за деца и възрастни на морска тематика.

В Парк-музея на бойната дружба „Владислав Варненчик“ входът ще е свободен от 9,30 до 17,30 ч. Там на закрито с пъзели ще се реди Битката на народите от 1444 г., ще може да се стреля с лък, ще бъде организиран въжен парк със съдействието на Спортен клуб „Чудните скали“. Майстер йога Раданда ще провежда уроци по йога, а със съдействието на клуб „Шисейкан“ ще могат да се усвоят начални умения за защита от айкидо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама