Кметът на Шабла Мариян Жечев откри фестивала „Подари ми море”

07:59, 06 юни 17 25 630 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Хотелски комплекс „Яница” с. Крапец се откри V-ото издание на фестивала за шлагерна и стара градска песен „Подари ми море“. 
Организатори на фестивала са общините Шабла и Генерал Тошево, НЧ ”Светлина 1941” в Генерал Тошево, НЧ ”Зора 1894” - Шабла, НЧ ”Отец Паисий 1897” - с. Спасово и хотелски комплекс „Яница” в с. Крапец. Целта на фестивала е да популяризира и съхранява традициите на българската шлагерна и стара градска песен, което ще допринесе за създаване на приемственост между поколенията изпълнители.

По регламент, във фестивала участваха самодейни колективи, вокални групи, дуети и индивидуални изпълнители към народни читалища, организации и творчески клубове, без възрастови ограничения.Изпълненията бяха оценявани от тричленно жури в състав: Живко Желев – председател, композитор и диригент на ансамбъл „Добруджа” град Добрич и членове Бони Милчева -изпълнител на оперетна музика и телевизионен водещ, и Панко Добрев - композитор и диригент на Градския духов оркестър.

Фестивалът откри кметът на община Шабла Мариян Жечев. Той приветства изпълнителите и им пожела успех, много емоции и приятни мигове сред уютната обстановка на брега на морето. Благодари и на главните виновници, домакините – семейство Катранджиеви.
Специално за петото юбилейно издание на конкурса, прозвуча песента „Подари ми море“ - изпълнение и музика Панко Добрев, по текст на шабленския поет Стефан Жечев.
Сред официалните гости бяха д-р Йорданка Стоева – председател на Общински съвет – Шабла, и Николай Дойнов – председател на Съюза на българските читалища.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама