Лъвица е най-новият обитател в благоевградския зоопарк

07:45, 06 юни 17 25 579 Шрифт:
Автор:

Решението за доставяне на женската котка бе взето непосредствено след смъртта на предишната, която дълги години живя в благоевградската зоологическа градина.

Лъвицата е транспортирано съобразно всички условия за безопасност и хуманно отношение към животните. В момента лъвицата е отделена чрез мрежа от мъжкия екземпляр, с цел двете животни да се опознаят визуално, преди да започнат да делят общо пространство. 

В зоопарка в Благоевград в момента има около 220 броя животни от близо 30 вида. Сред тях са мечки, маймуни, благородни елени,, бодливи свинчета, папагали, патици, нутрии, фазани, чакали.

През последните година бяха изградени пет нови клетки, включително клетката на мечките, на чакалите, вълците, лопатарите.

Зоопаркът разполага с ветеринарно-медицински кабинет, оборудван с необходимата апаратура. Животинските видове имат медицински картони, в които се вписват направените прегледи и евентуални лечения.

Животните се хранят по утвърдени хранителни дажби. Хигиенизирането на помещенията става ежедневно. Здравословното състояние на животните, обитаващи благоевградския зоопарк, е добро и се следи от специалисти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама