Дискусия за многоезичното обучение в предучилищна възраст в Русе

07:16, 06 юни 17 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Дискусионна среща на тема „Полиглот –  многоезично  обучение в предучилищна възраст” по едноименния проект, финансиран от програма „Еразъм +“, организира частното училище „Леонардо да Винчи“, единственият български партньор в мащабната тригодишна европейска инициатива, в която участват образователни институции от Австрия, Испания, Италия, Кипър и Турция. Тя ще се състои днес, 6 юни, от 1430 часа в конферентната зала на Русенската търговско- индустриална камара на ул. Фердинанд 3А.

Партньорите в проекта създадоха и тестваха проектни продукти като методология и помагала за учители и родители, които да подпомогнат усвояването на втори език от малките деца с помощта на свободни интернет ресурси (OER), игри и развлекателни задачи, съобщават още организаторите на събитието. 

В последната фаза на проекта – тестване и коригиране на методиката за многоезично обучение за малки деца, се включи и Факултет „Природни науки и образование” към Русенски университет „Ангел Кънчев”, чиито студенти от специалности Предучилищна и начална училищна педагогика и Начална училищна педагогика с чужд език са бъдещите учители, които ще прилагат методиката.

Да вземат участие във форума са поканени представители на образователни институции, местни и регионални власти, държавни институции, НПО, ученици, учители и родители. Заключителната фаза по проекта до края на септември 2017 година предвижда обобщаване на мненията относно тестването на специализираните учебници и помагала за образователната система, проведените  двуезични обучения, създадената интернет платформа за свободен достъп до материалите на участниците от шестте държави. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама