Тръмп е планирал да вдигне санкциите срещу руските петролни компании

07:10, 06 юни 17 / Свят 25 226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп е планирала през март да вдигне санкциите срещу Русия, свързани с петролната индустрия, тъй като Белият дом смята, че спадът в производството на петролни продукти в Руската федерация може да има отрицателно въздействие върху икономиката на САЩ. Това съобщи в понеделник изданието "Дейли Бейст", цитирано от БГНЕС, позовавайки твърденията си на информация от на бивши и настоящи служители на администрацията.

Според неназован представител на Държавния департамент, ведомството е отказало предложението на Белия дом , отбелязвайки, че облекчаването на санкциите срещу Москва само ще влоши ситуацията в енергийния сектор на САЩ. Най-вече поради факта, че това лесно ще може да се разтълкува като "поощряване на Русия, независимо от факта, че САЩ не получава нищо от Кремъл в замяна."

Вестникът обръща внимание на факта, че тези преговори са били водени през март - малко след оставката на бившия съветник на президента по националната сигурност Майкъл Флин. Според медията Тръмп все още не се е отказал от тази своя идея и в момента вдигането на антируските санкциите в петролния сектор е част и от дневния ред на настоящия съветник по националната сигурност ген. Хърбърт Макмастър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама