Ограбиха собственика на най-голямата колекция на „Междузвездни войни”

02:00, 06 юни 17 / Любопитно 25 243 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Собственикът на най-голямата меморабилия на „Междузвездни войни” – Стив Сансуит бе ограбен от свой дългогодишен приятел. По негови думи са му били отнети над 100 предмета, включително американски и чуждестранни винтидж фигурки. Това информриа БГНЕС.

„Бяха ми откраднати над 100 ценни вещи, голяма част от тях редки американски и чуждестранни витидж екшън фигурки, които са в оригиналните си опаковки”, съобщи днес Сансуит за кражбата, която се е състояла всъщност в продължение на няколко месеца между 2015 и 2016 година.

Сансуит, който е бил журналист в „Уолстрийт Джърнъл” преди да създаде взеизвестното „Оби Уан Ранчо”, назова и заподозрян за престъплението. Според него става дума за Карл Кънингам – друг известен колекционер на „Междузвездни войни” от Мариета, Джорджия и дългогодишен приятел на Сансуит.

Пред АФП шерифът на „Сонома Каунти” потвърди, че срещу Кънингам са повдигнати обвинения още на 13 март за кражба в голям мащаб. Най-вероятно става въпрос за присвояване на вещи на стойност 153 хил. долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама