Хотелиери недоволстват от антиимиграционните мерки на Тръмп

00:03, 06 юни 17 / Свят 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ръководителят на американската верига луксозни хотели Loews Hotels & Resorts призова за „единен фронт“ на сектора срещу антиимиграционните мерки на администрацията на Тръмп, за да се избегне „още едно изгубено десетилетие“. Това информира БГНЕС.

Призивът бе отправен на 39-то издание на изложението на хотелиерите в Ню Йорк. Той идва в момент, когато администрацията на Тръмп сезира Върховния съд да одобри указа за мигрантите, който бе оспорен от няколко съдебни инстанции.

“Туризмът е двигателят на американската икономика. Ако администрацията на Тръмп иска наистина да намали търговския дефицит, тя има нужда от нашата помощ“, каза Джонатан Тиск. Той заяви, че ограниченията за мигранти, предприети от адвминистрацията на Буш след атентатите от 11 септември 2001 г. са довели до спад от 600 млн. долара на приходите от туризъм и закриването на 476 000 работни места.

„Трябва да се намери баланс между мерките за сигурност срещу хора, които искат да навредят и решенията, насочени към осигуряване на туристи, които са добре дошли“, каза още хотелиерът, в чиито 24 хотела вече се усеща отлив на клиенти от мюсюлмански страни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама