Стотици деца и техните родители отбелязаха 1 юни в Русе

23:35, 01 юни 17 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Празничните събития за Международния ден на детето продължиха днес в Парка на младежта, в присъствието на стотици деца, техните родители, гости на града и русенци.

Приказният герой Попи от детския филм „Тролчета“ беше водещ на шоу-спектакъл, в който участваха 30 приказни героя от аниматорна група „Веселяците“, сред които най-новите попълнения – Калинката и Черния котарак, Смърфовете, Понитата и традиционните герои – Елза и Анна, Пепеляшка и принца, Мулан, Покахонтас, смелата Ваяна, Рапунцел и много други. Малчуганите имаха възможността да прегърнат любимите си герои и да запечатат момента със снимка. Събитието беше съпътствано с изпълнения на деца от ОбДЦКИ, клуб по спортни танци „Настроение“ с ръководители Елена и Иван Деспотови, вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска и състав за детски народни танци с ръководител Пенка Филипова.

Сновини: Topnovini.bg

Събитието уважи и зам.-кметът д-р Страхил Карапчански, който е и председател на УС на общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Снимка: Topnovini.bg

Голям интерес за децата предизвика и оборудваният пожарен автомобил, също в Парка на младежта. Екипирани огнеборци и спасители от Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ демонстрираха как действа съвременната техника и оборудването, а малчуганите ентусиазирано влизаха в ролята на пожарникари.

Снимка: Topnovini.bg

По-късно, оперетата „Ани в царството на цветята“ от Иван Кръстев с либрето на Илия Деведжиев и диригент Свилен Димитров, събра многобройна публика, която се пренесе в приказния свят от мечти на главната героиня Ани – момиченце, пътуващо в различни чудни страни.

Оперетата е написана специално за Русенската детска опера и трябваше да се състои на открито, но заради дъжда беше на сцената на русенската Опера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама