ФБР се интересува от Фараж заради Русия

21:15, 01 юни 17 / Свят 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият лидер на Партията на независимостта на Обединеното кралство (UKIP) Найджъл Фараж заяви, че няма никакви бизнес отношения с Русия, които може да представляват интерес за ФБР на САЩ.

Той каза това в интервю за телевизия "Скай нюз", цитирана от БГНЕС.

„Никога не съм бил в Русия, никога не съм имал бизнес връзки с Русия. Никога не съм имал сметки в руски банки. Никога не съм получавал политически дарения от Русия. Това просто е истеричен абсурд“, заяви Фараж.

По-рано днес вестник „Гардиън“ съобщи, че ФБР се интересувало от Фараж в рамките на разследването за връзки между предизборния щаб на Донала Тръмп и Русия. Самият Фараж не е нито заподозрян, нито е обект на разследването.

ФБР се интересувало от връзките на Фараж с някои лица от щаба и с основателя на „Уикилийкс“ Джулиан Асанж. „Ако съедините всичко – Русия, „Уикилийкс“, Асанж и съратниците на Тръмп, то човекът, който най-често се появява във връзка с тях, е Найджъл Фараж. Той се намира в центъра на тези отношения, той се появява отново и отново и затова му се отделя голяма внимание“, заяви източник от разследването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама