С щур детски купон откриха кафе-сладкарница в „Повеляново“

19:15, 01 юни 17 25 1396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кафе-сладкарница с модерен детски кът бе открита навръх Международния ден на детето в девненския квартал „Повеляново“. Тя носи името на анимационното филмче „Къртикъ“ и се помещава в Младежкия дом на мястото на бившата дискотека, придобила печална известност след конфликт, който през ноември 2015 г. доведе до бруталното убийство на 23-годишния Мартин Кателиев. С откриването й кметът Свилен Шитов спази предизборното си обещание да затвори дискотеката, която години наред е работила незаконно в помещение със статут на сладкарница. Собствеността на обекта е 100% общинска, което е гаранция, че предназначението й няма да бъде променено с течение на времето, а правилата за вътрешния ред ще се спазват стриктно.

Снимка: Topnovini.bgСнимка: Topnovini.bg

Това е първото заведение в града, което е изцяло общинска собственост. Няма обаче да е единственото, каза кметът Свилен Шитов за Topnovini.bg. Вече е планирано в кв. „Девня 1“ стара детска градина да се превърне в обединен детски център. В него ще има както кафе-сладкарница, така и помещения за кръжочни и други извънкласни дейности. В момента тече процедура по избор на изпълнител, обясни Шитов.

Снимка: Topnovini.bg

При откриването на „Къртикъ“ кметът изтъкна приноса на всички фирми, дарили материали и средства, за да подпомогнат начинанието в квартала да заработи модерна сладкарница. Той връчи благодарствени адреси на представителите на "Пластхим", "Марциана 84" и "Генко Строй" и пожела на жителите на квартала да пазят кафе-сладкарницата като своя собственост. В нея повеляновци ще могат да организират детски партита по повод рождени дни и други празници.

Откриването на обекта се превърна в щур детски купон, гарниран с много лакомства и забавления. За празничното настроение на мъниците общината осигури аниматори, които бяха подготвили специални игри и закачки. Голяма част от тях обаче щурмуваха модерния детски кът в кафе-сладкарницата, където кметът Шитов влезе в ролята на барман и приготви кафе за техните родители.

На площада пред Младежкия дом също не бе скучно, защото общината бе осигурила и батути, в които малчуганите се забавляваха на воля. Освен това децата имаха възможността да изпробват новата детска площадка пред сладкарницата, която е оборудвана с ударопоглъщаща настилка и беседка за родителите. 

Снимка: Topnovini.bg

В кв. „Река Девня“ пък малчуганите бяха зарадвани с представление на Държавния куклен театър във Варна. Инициативата на читалище „Отец Паисий“ бе подкрепена финансово от азотноторовия завод "Агрополихим", откъдето осигуриха и лакомства за всички деца. Самодейните детски групи към читалището също изнесоха празнична програма, а заедно с местните момчета кметът Свилен Шитов си припомни игрите със стъклени топчета, по-известни като лимки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама