Евродепутатът Филиз Хюсменова направи дарения за детски градини

19:11, 01 юни 17 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Зам.-председателят на ДПС и евродепутат - Филиз Хюсменова направи дарения в три детски градини по повод на Международния ден на детето - 1 юни. Повече от 300 деца бяха зарадвани с играчки и лакомства. Детските градини в селата  Зърнево, общ.Тервел, в с. Паисиево и филиалите й в Орешене, Долец и Боил в община Дулово, както и детското заведение "Веселие" в гр. Лозница получиха дидактични игри, конструктури и книжки с приказки, пъзели. Не бяха забравени и учителите, които се грижат за малчуганите.

С дарение от Филиз Хюсменова беше реновирана детската площадка в центъра на с. Цонево, общ. Дългопол. Децацата  там ще се радват на цветно боядисаните детски уреди, нови люлки, пейка и пясъчник.

Чрез координаторите в информационните си центрове в Дулово, Разград, Добрич и Варна Хюсменова  изпрати за Деня на детето поздравителни адреси с пожелания.

 

 

Тя осигури наградите за състезания и конкурси, проведени по повод на празника, в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” - средищно училище за селата Семерджиево, Бъзън, Ястребово, Червена вода и Образцов чифлик, област Русе. Учениците са от различни етноси - български, турски, ромски и татарски. Те се състезаваха с чували и велосипеди, бягаха с препятствия, скачаха на въже. Бяха наградени и най-добрите в конкурса за рисунка на тема „Детство мое”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама