Атентатор срещу Митьо Очите влезе окован в бургаския съд

17:51, 01 юни 17 25 3279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кероп Погосян, един от осъдените за атентата от 2001 г. срещу несебърския наркобос Димитър Желяков – Митьо Очите, днес изненадващо влезе в бургаската съдебна палата. Той бе доведен заедно с още трима души по други дела, като от всичките Погосян бе най-трудноподвижен. Мъжът беше с белезници на ръцете и на краката. Няколко съдебни охранители го придружаваха, докато той бавно успяваше да изкачи стълбите пред служебния вход на съда.

Оказа се, че появата на Погосян е свързана със заведено дело от него срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“. Той иска държавната дирекция да му брои 4000 лв. за претърпени морални щети в затвора. Бургаският административен съд обаче е отложил делото, тъй като Погосян не е уточнил в какъв период от време са нанесени моралните щети и какво точно ги е причинило.

Кероп Погосян беше осъден на 15 години затвор заедно със Стоян Димитров-Толупа и Иван Рибов за опита за покушение срещу Митьо Очите. На 9 ноември 2001 г. бомба избухна в автомобила на Желязков. Очите се отърва, но загинаха съпругата му Таня, нейният бpат Славчо Деpелиев и охранителят Николай Бъчваpов.

Кероп Погосян като че ли най-тежко понесе присъдата. Той се изолира и не искаше да общува с никого. Другите двама Толупа и Рибов водеха дела заради лошите битови условия в пандиза срещу ГД „Изпълнения на наказанията“. След толкова години „зад решетките“ Погосян явно е решил да последва техния пример.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама