С богата празнична програма Русе отбелязва 1 юни

17:38, 01 юни 17 / Култура 25 2704 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, пред Доходно здание, празничният 1-ви юни – Международен ден на детето, започна с концерт на Общински детски център за култура и изкуство на тема „При нас е весело“.

С песни, танци и пъстра програма се представиха детските формации на ОбДЦКИ с ръководител Юлия Енчева. За публиката бяха предвидени много забавни игри и награди.

Събитията днес продължават с шоу спектакъла „В света на щастието“ от 18 ч. до Вазата, с водещ - приказния герой Попи и участието на 30 приказни героя, като програмата ще включи и изпълнения на деца от ОбДЦКИ, клуба по спортни танци „Настроение“ с ръководители сем. Деспотови, вокална група „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска и състава за детски народни танци с ръководител Пенка Филипова. 

Също в Парка на младежта, от 11 до 20 ч., на разположение за малчуганите е оборудван пожарен автомобил. Децата ще се запознаят отблизо с интересни  демонстрации и занимания, организирани от служителите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. 

Вечерта, в 20 ч., пред Община Русе, площадът ще бъде огласен от оперетата „Ани в царството на цветята“, написана специално за Русенската детска опера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама