Водят принудително в съда в Добрич свидетел по дело за наркотици

17:38, 01 юни 17 25 616 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Добричкият окръжен съд разпореди принудително довеждане на неявил се свидетел по наказателно дело за държане и разпространение на наркотици, съобщиха от пресцентъра му.

Съдът за пети пореден път прави опит да призове този свидетел за разпит. Първоначално призовките на мъжа са връщани от близките му с отметка, че работи и живее в Германия на неизвестен за тях адрес. През април полицаите успели да го открият в Добрич, но той е отказал да приеме призовката с обяснението, че няма да може да се яви на делото, тъй като очаква всеки момент да му се обадят и да пътува за Германия. Във връзка с това на предходното заседание по делото спрямо мъжа бе постановено принудително довеждане от органите на Областно звено „Охрана” - Добрич. Свидетелят обаче отново не се яви в съда, тъй като не е бил намерен на посочените адреси по местоживеене и месторабота. Неговата съпруга е дала данни, според които той по спешност е отишъл на лекар заради внезапни болки в ухото. По тази причина съдът за втори път разпореди свидетелят да бъде доведен принудително за датата на следващото съдебно заседание - 12 юни.

Подсъдим по наказателното дело е Велин М. от Добрич. Срещу 31-годишния мъж  е повдигнато обвинение за това, че през октомври 2013г. в село Карапелит, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение и разпространил високорисково наркотично вещество - марихуана, на обща стойност 451.74 лева.

Мъжът е бил задържан през октомври 2013 година. Разследването на случая в полицията е отнело около 2 години, а съдебният процес продължава вече година и половина, като подсъдимият е на свобода под парична гаранция. Забавянето на процеса се дължи основно на трудности при издирването на свидетели, които трябва да бъдат разпитани, но живеят и работят постоянно в чужбина, като не са известни точните им адреси.

Това е едно от трите наказателните дела в Окръжен съд - Добрич,  чието разглеждане продължава повече от година. Забавянето на другите две също се дължи на обективни причини - изключителната фактическа и правна сложност делата, множество свидетели и вещи лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама