Горнооряховските огнеборци организираха детски празник в Пожарната

17:26, 01 юни 17 25 590 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Близо 100 рисунки на деца от детски градини и училища от Община Горна Оряховица украсиха днес Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Изложбата е под мотото „С очите си видях бедата”. В импровизирана изложбена зала беше превърната една от стаите, в която бяха подредени картините на младите художници.

Община Горна Оряховица

Откриването на изложбата се превърна в своеобразен детски празник, който се организира всяка година по повод 1 юни. Поздрав към пожарникарите и гостите на празника отправиха децата от ДГ „Елена Грънчарова” и ДГ „Бодра смяна”.

Община Горна Оряховица

Гост на празника бе и заместник-кметът на Община Горна Оряховица Николай Георгиев, който поздрави децата и връчи наградите на най-добрите художници в общинския кръг на конкурса "С очите си видях бедата". В категория 7 години бяха отличени Борис Коваджиев от ДГ „Елена Грънчарова”, Елена Георгиева от ДГ „Божур” и Никол Миткова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. В категория 8-10 години най-добри художници са Анна Йорданова от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Преслава Георгиева от СУ „Вичо Грънчаров” и Радостин Николов от ОУ „Иван Вазов”. В категорията 11 + години са отличени творбите на Ралица Симеонова и Александра Замфирова от СУ „Вичо Грънчаров” и на Иван Дживторов от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”

Община Горна Оряховица

 И за да е пълен празника, служителите на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” бяха подготвили и почерпка за малчуганите. Лакомствата обаче за малко останаха на заден план, защото предстоеше най-интересната част от празничния предиобед. Най-голямата веселба настана, когато децата се качиха в пожарните коли. Под воя на сирени, пуснати буркани, надути клаксони и придружени от два полицейски автомобила малчуганите направиха почетна обиколка в центъра на града. Там гражданите малко пообъркани от настаналата суматоха се чудеха какво се е случило. След като разбраха, каква е причината за странната колона виещи и светещи коли, с усмивка простиха „нарушението на обществения ред”. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама