Работодател убиец от Зидарово поиска домашен арест

16:58, 01 юни 17 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургаският апелативен съд потвърди определението на Окръжния съд в града, с което е отказана промяна на мярката за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека на Недялко Танев. Същият е обвиняем за това, че на 29 януари тази година в созополското село Зидарово умишлено умъртвил с нож местния жител Стоян Кръстев. Това станало заради спор между двамата за умрели биволи. 45-годишният Кръстев имал трудови провоотношения с Танев и му гледал животните. Около 4 часа през нощта в пияно състояние, носейки в себе си нож, убиецът влязъл в дома на Кръстев и е нанесъл ударите пред очите на жена му и малолетната му дъщеря.

За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Двама адвокати защитаваха днес в съда Недялко Танев. По-приказливият от тях бе Димитър Марковски – син на един от най-известните адвокати в страната Марин Марковски. В около десетминутна реч той се опита да убеди съдийския състав да измени мярката на подзащитния му в по-лека, и по-точно – в домашен арест. Доводът на Марковски бе, че Танев е прекомерно задържан (от 4 месеца), през който период липсват процесуално-следствени действия с обвиняемия.

На обратното мнение беше прокуратурата, според която събраните в досъдебното производство доказателства – писмени, гласни и веществени, са достатъчни за обоснован извод, че обвиняемият Танев е извършил престъпление, за което е привлечен с ново постановление през март - за извършване на убийство при наличие на предумисъл. Според държавното обвинение не е отпаднала и опасността от укриване и извършване на друго престъпление. Деянието е с изключително висока степен на обществена опасност, обвиняемият предварително е осъществил подготовка чрез осигуряване на хладно оръжие и е изпълнил предварително взето решение за извършване на убийство.

Апелативният съд сподели становището на първата инстанция, че основанията за продължаването на най-тежката мярка за процесуална принуда не са отпаднали. Съдът намери, че задържането под стража на Недялко Танев е законосъобразно.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама