Шестдневна ваканция в Румъния доведе до опашки на Дунав мост

16:27, 01 юни 17 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шестдневната ваканция, която започна от днес в Румъния, доведе до огромни опашки от леки автомобили на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе, предаде БГНЕС.

Голяма част от румънците са решили да използват почивните дни, за да отмарят на българското Черноморие. Струпването на коли стана причина и за дълги опашки на пунктовете за продажба на винетки.

От 1 до 6 юни в Румъния са неработни дни, тъй като се отбелязва големият християнски празник Русалии, съответстващ на българската Петдесетница. За българските гранични полицаи засиленият трафик към страната ни в този период не е изненада и е създадена организация за по-бързо придвижване на превозните средства. Затруднения обаче възникват заради изискването за закупуване на винетки още на територията на пункта, при влизането в страната. Тъй като те се продават само на две гишета, се образува опашка от чакащи. Румънците, за разлика от българите, се оказаха доста търпеливи и приемат ситуацията без напрежение.

Някои обаче предпочетоха да не чакат на граничния пункт и да губят време там, а да използват стария вариант да си купят винетки от бензиностанциите в непосредствена близост до граничния пункт.

Очаква се в понеделник отново да има засилен трафик, този път на излизане от България, когато румънците ще се прибират обратно в страната си. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама