ЕНЕРГО-ПРО реализира нов проект за 100 000 лева за обновяване на електропроводи

16:26, 01 юни 17 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ЕНЕРГО-ПРО Мрежи реализира проект за модернизация на електроразпределителната мрежа, обхващащ района на град Лозница в област Разград и населените места Божичен, Сливо поле, Ветово и Мартен в област Русе, съобщават от дружеството. Направената реконструкция е част от Инвестиционната програма на компанията за 2017 г., а вложените средства възлизат на близо 100 000 лева.

В района на Лозница и Разград модернизацията включва подмяна на окачването по въздушните електропроводи, както и смяна на керамичните изолатори със силиконови с висока хидрофобност и гъвкавост. Вследствие на реконструкцията над 2000 клиенти на ЕНЕРГО-ПРО получават по-сигурно и качествено електроснабдяване. Ще се подобри и работата на помпените станции на ВиК, захранвани от ремонтираните електропроводи.

В област Русе ЕНЕРГО-ПРО обнови части от въздушната мрежа ниско напрежение чрез монтиране на усукани изолирани проводници с по-голяма устойчивост при неблагоприятни климатични условия. В градовете Ветово и Мартен бяха изнесени електромерни табла на стотици клиенти, което ще улесни месечното отчитане на потреблението.

Извършеното обновяване на арматурата по мрежата средно напрежение ще намали вероятността от автоматични изключвания. Изпълнението на Инвестиционната програма продължава по график с планирани ремонтни дейности по електросъоръженията на територията, обслужвана от ЕНЕРГО-ПРО.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама