Станка Златева и възпитаниците й прекрачиха прага на военното формирование в Сливен в „Деня на отворените врати”

16:00, 01 юни 17 / Спорт 25 503 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Добро посрещане, показ на техника, посещение в музея на ЦПС и обиколка сред разположената на открито музейна експозиция на бронирана техника – всичко това бе част от вълнуващите моменти, представени в Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) – Сливен. По случай Международния ден на детето  – 1 юни, в Центъра се проведе „Ден на отворени врати” за ученици от Сливен.

Снимки: ЦПС - Сливен

След преминаването през портала на формированието много симпатии предизвикаха и изпълненията на Военния духов оркестър на ЦПС.

Сред гостите бяха деца-спортисти, водени от своя треньор и ръководител – петкратната световна шампионка по борба Станка Златева, ученици от Стралджа, от сливенските училища.

За учениците, които тази година завършват средното си образование, беше представена военната професия, с уточнението, че към момента има общо 43 вакантни места в Център за подготовка на специалисти и  документи за кандидатстване за тях се приемат във Военно окръжие – Сливен.

В ЦПС и в РС ВП, със съдействието на Военно окръжие-Сливен, бяха проведени единни комплексни занятия с ученици  по план-график за осигуряване подготовката на учениците от средните училища свързана със задълженията на гражданите по отбраната на страната за учебната 2016/2017г.

В деня на отворени врати на Регионална служба „Военна полиция” беше организиран показ и демонстрация на техника и различни способи не само от РС ВП, но и от представители на американски военнослужещи от полигон „Ново село”, а също и от Специализирано тактическо звено за бързи действия към Областна дирекция на МВР-Сливен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама