Атракции за малки и вече пораснали деца във Фестивала на талантите в Добрич

15:25, 01 юни 17 25 878 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Атрактивни творчески работилници осигуряват празничната атмосфера в Добрич за Деня на детето. Общината организира за шести път Фестивал на талантите, а малки и вече пораснали деца могат да се забавляват безплатно на различни места в централната част на града.

Снимка: Topnovini.bg

Срещу Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ е разположена работилница  „Цирково изкуство“. Там децата могат да ходят с вид кокили – бокинг, да опитат да вървят по лента или да стрелят с лък. За смелчаците има вариант и да карат колело и на една гума. Репортер на Topnovini.bg видя, че екстремните занимания привличат не само деца, но и възрастни.

Стъклената фасада на музея в градския парк днес се превърна в пано за творбите на талантливите деца на Добрич. Най-малкият художник бе на 3 години и половина и създаваше сюрреалистична картина на стъклото. От другата страна по-големи какички претворяваха своите цветни дъги и красиви пейзажи.

Друго ателие до ресторант „Лебед“ предлага изработване на добруджанска черга с естествени материали. Хвърчила се майсторят в началото на парка.

Снимка: Topnovini.bg

Работилница  „Театър“ предлага спектакъл „Небето е за всички“ по стихове на Джани Родари на Театрална студия „Зорница“ при Народно читалище „Йордан Йовков – 1870 г.“ с ръководител Ема Георгиева. Забавен спектакъл „Весели небивалици“ – песни, игри и състезания, гатанки, стихове и фокуси ще представи театър „Пан“. Живи статуи ще има по пешеходната зона от16.00 ч. до  18.00 ч.

Всички забавления са безплатни.

СнСнимка: Topnovini.bg

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама