Брокери са обвинени за измами с ДДС

15:11, 01 юни 17 25 563 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираната прокуратура започна привличането  като обвиняеми на деветима участници в организирана престъпна група за  данъчни престъпления, седем от които са настоящи или бивши служители на  „ММ застрахователен брокер“ ЕООД, съобщиха от държавното обвинение.
 
Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от януари  2015 г. до 4 май 2017 г., когато е неутрализирана при операция на ГДБОП,  НАП и Специализираната прокуратура. При процесуално-следствените действия  през май 2017 г. са открити и иззети множество доказателства за  престъпната дейност на престъпното сдружение, в т. ч. над 1,6 милиона лева  в брой, придобити от измами с ДДС.
 
Участниците са се занимавали с внос на луксозни автомобили от Германия  (вътрешно общностно придобиване). Лимузините са били регистрирани и  пристигали в България на името на контролирани от групата фирми от типа  „липсващ търговец“. За да избегне плащането на дължимото ДДС за дадена  кола, кухата фирма отчитала фиктивни покупки на други стоки на  приблизително същата цена и така си приспадала дължимия данък.
 
Впоследствие автомобилите били прехвърляни още няколко пъти на кухи фирми  или на физически лица, а в крайна сметка – на лизингови и брокерски  дружества, които ги продавали на крайни купувачи.
 
С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на деветимата  обвинени са или ще бъдат наложени мерки за неотклонение „Парична гаранция“  от 2000 до 7000 лева.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама