Цвети Пиронкова отпадна от петата поставена в Париж

15:08, 01 юни 17 / Спорт 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Цветана Пиронкова приключи участието си в Откритото първенство на Франция по тенис. В мач от втори кръг първата ни ракета при жените отстъпи с 6-3,3-6, 2-6 на поставената под номер 5 в схемата Елина Свитолина от Украйна. Така 29-годишната пловдивчанка не успя да повтори страхотното си представяне от миналата година в Париж, когато достигна до четвъртфиналите.

Иначе Пиронкова изигра по блестящ начин първата част, като стигна до решаващ пробив в седмия гейм за 4-3. Цвети затвърди брейка на нула, което видимо изнерви шестата в света украинка и тя допусна нов такъв, сервирайки за оставането си в мача. Така след 37 минути игра на корта Пиронкова поведе с 1-0 сета

Втората част стартира с размяна на пробиви от двете тенисистки. Първа до такъв стигна Свитолина, но след това Цвети моментално възстанови равенството. Серията от брейкове продължи до 3-2, като впоследствие украинката бе първата, която успя да спечели своето подаване и да поведе с 4-2. В крайна сметка Свитолина стигна до нов решаващ пробив и спечели с 6-3 втория сет.

Третата част започна лошо за българката, след като Свитолина успя да пробие още в първото й подаване, за да поведе с 2-0. Украинката заигра още по-уверено и започна да диктува събитията на корта. Тя успешно затвърди пробива, с което дръпна драстично в резултата за 3-0. Пиронкова откри сметката си в сета, спечелвайки на нула след няколко отлични отигравания. В последвалото подаване на Свитолина, пловдивчанката показа завидна психика и след няколко отлични уинъра успя да върне пробива за 3-2.

След това обаче настъпи спад в играта на нашето момиче, от който украинката се възползва максимално, пробивайки на нула за 4-2. Петата поставена в надпреварата влезе в ритъм и логично затвърди брейка, с което принуди Цвети да сервира за оставане в срещата. В крайна сметка Свитолина стигна до нов пробив, който донесе победата в срещата и място в трети кръг. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама