19-годишен изнасили дете в Стара Загора

14:45, 01 юни 17 25 646 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Районна прокуратура  Стара Загора  привлече като обвиняем Стефан Й.,на 19 г.,  за това, че извършил полово сношение с лице от същия пол, като употребил за това сила и деянието е извършено по отношение на лице, ненавършило 14 годишна възраст - престъпление по член 157, алинея 3 във връзка с алинея 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

В хода на образуваното срещу Стефан Й. досъдебно производство е установено, че същият на 29.05.2017 г. в  Стара Загора е отвел 10-годишното дете в дома си и след като е упражнил сила, извършил полово сношение.

Обвиняемият Стефан Й. не е осъждан. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем се наказва с “лишаване от свобода” от три до дванадесет години.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като предстои внасяне на искане в Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Стефан Й.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама