3500 стръка цветя вплетоха в добруджанска черга в градския парк в Добрич

14:29, 01 юни 17 25 596 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Добруджанска черга бе „изтъкана“ в Добрич от 3500 стръка цветя. Тя може да се види от днес в продължение на десет дни в градския парк „Свети Георги“. Намира се в съседство с ресторант „Лебед“.

За изработването на чергата са използвани цветя, отгледани в общинския Разсадник към общинското предприятие "Устойчиви дейности и проекти". Те са жълт тагетес,бяла и розова бегония, червен колеус и цинерария. Чергата, която се вие между дърветата, достига 30 метра, а ширината й варира от 0.9 до 2 метра, посочват от общината. Оттам обясниха, че се е наложило първоначалният замисъл да бъде видоизменен, тъй като паднала градушка неотдавна, е унищожила част от подготвените за цветната черга растения. Надяват се следващата година да се получи цветовото решение на добруджанската черга.

Предвижда се повечето цветя след това да бъдат засадени в цветните лехи в града. Част ще бъдат подарени на първенците в общинския конкурс за най-красива градинка в междублоковите пространства, съобщиха от общината.

В съседство на цветната композиция днес са разположени ателиета от Фестивала на талантите, който Общината организира за Деня на детето. Там малки таланти създаваха добруджанска черга с цветни макарони и бобови зърна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама