Роза Василева заслужи приза „Майчино сърце” на приемен родител в Сливенско  

14:15, 01 юни 17 25 529 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Приз за 2017 г. – медальон „Майчино сърце“ на приемен родител  и грамота получи на церемония днес Роза Василева. Тя е щастлива майка на двама сина и баба на четирима внуци. В момента и приемен родител на едномесечно момченце, взето от болницата, когато е било само на три дни. За предходните 4 години Василева се е грижила за още три други деца.

В залата на Общински съвет - Нова Загора се проведе годишната церемония по връчване на приз „Майчино сърце” на приемен родител. Домакин на проявата тази година бе кметът на Община Нова Загора Николай Грозев. Отличието връчи областният управител на Сливен Чавдар Божурски. Той  приветства присъстващите и изказа своята признателност към приемните родители за благородната мисия, която изпълняват, за добротата, обичта и грижите им към децата, които приемат в дома си.

Поздрав към приемните родители и подаръци за децата поднесе кметът на община Нова Загора Николай Грозев.

Виктория Тачева връчи диплом на приемната майка от името на организациите-учредители на приза.

С поздравителен адрес от името на Цветан Васев – изпълнителен директор на Агенция за социално подпомагане, и Офелия Кънева – председател на Държавна агенция за закрила на детето бяха поздравени приемните родители и организаторите.

Гости на церемонията бяха председателите на неправителствените организации, по чиято идея е учреден призът още през 2009 г.: Виктория Тачева - Сдружение „За духовни и социални дейности”, Соня Келеведжиева - Сдружение „Демократичен съюз на жените” и Роза Кънчева - Фондация „Рози”, ръководството на община Нова Загора и на организации за социални грижи. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама