През час започва събитие във “ВарнаЛит“

14:10, 01 юни 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Детските и младежки литературни дни „ВарнаЛит 2017“, чието премиерно издание започна в навечерието на 1 юни, набират скорост. Само за днес програмата на фестивала, в който близо 30 български и чужди писатели, влогъри и художници се срещат с младите си читатели, предвижда повече от 10 събития, планирани през около час.

Преди обяд писателят Георги Господинов сподели с малки и пораснали деца как се е появила книгата му „Сватби на животни и неща“, съчинена съвместно с дъщеря му Рая. Пред Дома на архитекта и в Социалната чайна малчугани и тийнейджъри рисуваха любимите си приказни герои със средствата на изобразителното изкуство и стрийт арта. В ранния следобед в отдел „Изкуство“ на Регионалната библиотека „Пенчо Славейков“ ще се проведе работилницата „Нарисувай ми овца“, а от 17 ч. в основната сграда на библиотеката Вал Стоева ще разкаже как се отглеждат читатели.

В 15 ч. в книжарница „Сиела“ във Фестивалния и конгресен център започва среща със създателя на проекта „Златната ябълка“ Димитър Петров, час по-късно там ще бъде представена книгата на Неделчо Богданов и Александър Торофиев „Малкият Българ: Вампирът от Несебър“. От 17 ч. предстои среща с американския художник и създател на комикси Стефан Пастис, автор и на бестселъра „Тими Провала“, а от 18 ч. - със Сали Грийн, известна с романа „Полулош“ .

От 17 ч. на входа на Морската градина започва литературно четене под мотото „Думи на 4 гуми“ на Илиян Любомиров и Константин Трендафилов. Там от 19 ч. предстои и концерт на група P.I.F.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама