Красимир Кирилов: Пред нас стоят тежки за решаване проблеми в област Добрич

14:06, 01 юни 17 25 454 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Пред нас стоят тежки за решаване проблеми в област Добрич. Един от основните ми приоритети ще бъде чрез механизмите, които има областна администрация, да създадем условия за реализация на младите хора в Добричка област“, заяви пред журналисти новият областен управител Красимир Кирилов след встъпването си в длъжност.

Той заяви, че екипът му ще лобира за привличане на инвестиции и за създаване на качествени работни места.

„Трябва да направим всичко, зависещо от нас, в партньорство с общините, за да спрем процеса за обезлюдяване на Добричка област. Ще управляваме държавната собственост с грижата на добър стопанин. Ще положим необходимите усилия за привличане на европейско финансиране за реализиране на значими инфраструктурни проекти. В партньорство с общините ще работим за устойчиво развитие на областта, подобряване на инфраструктурата, за стимулиране и насърчаване на бизнеса, облекчаване на неговата работа, както и да повишаване на заетостта и доходите на жителите в нашата област“, каза Кирилов.

Той посочи, че с особено внимание ще се грижи за сигурността, реда и спокойствието на хората, особено в малките населени места. В сътрудничество с кметовете на общините ще се търсят и намират правилните законосъобразни решения. „Ще разчитам на опита на всеки един служител на областна администрация. Ще заложа на екипната работа. Убеден съм, че можем да дадем тласък на развитието на област Добрич“, заяви Красимир Кирилов.

За себе си той каза, че е на 31 години, pоден и израснал е в Добрич. Тук е завършил средното си образование, а след това магистратура в Стопанска академия „Д. Ценов“ в Свищов.

„Не съм човек на многото приказки, а на действието и на работата. Боравя по-добре със сметки и цифри, отколкото с думите“, каза още най-младият областен управител на Добрич.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама