Д. Николова: Ремонтът на пътя Варна-Добрич e сред приоритетите за областта

13:44, 01 юни 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Почистването на река Батовска и ремонтът на пътя Варна-Добрич са сред сериозните проблеми, чиято реализация трябва да се завърши. Това заяви досегашният областен управител Детелина Николова, след като символично предаде ръководството на областта на новия областен управител Красимир Кирилов.

Тя посочи, че е в ход е процедурата за избор на изпълнител за водно-спасителната дейност на неохраняемите плажове. Тя до края на месеца трябва да бъде финализирана, за да има фирма, с която областната управа ще работи.   

Другият проблем, който очаква решение и трябва всички усилия да бъдат насочени към реализацията му, е проектът за почистването на река Батовска, за да не се допусне отново заливане на курортния комплекс Албена, както през юни 2014 г. и март 2015 г. Вече има готови проекти, получени са съответните разрешителни. Депозиран е в междуведомствената комисия, посочи Николова. От МОСВ трябва да се получат последните решения, за да се реализира и изпълнението на проекта с осигуряването на съответните средства.  

Детелина Николова припомни, че един от основните проекти в областта на инфраструктурата е ремонтът на пътя Варна-Добрич. Той е разделен на два лота. Очаква се следващата седмица КЗК да обяви своето решение относно обжалването на избрания изпълнител. През юни предстои да започне работа. Очаква се по трансграничен проект България – Румъния РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ да получи достатъчно техника за реакция при кризи.

„Убедена към, че Вие с колегите ще продължите. Ако с нещо мога да бъдат полезна, търсете ме! Няма нищо лошо човек, който е работил, да продължи да подкрепя и да помага“, обърна се Детелина Николова към новия областен управител.

На въпрос в каква посока ще поеме от тук нататък, тя заяви, че това са твърде лични неща и се въздържа от коментар.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама