Новият областен управител Красимир Кирилов получи символичния ключ на област Добрич

13:22, 01 юни 17 25 618 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новият областен управител на Добрич Красимир Кирилов получи символичния ключ на областта. Той му бе предаден в присъствието на екипа на областна администрация и на медиите от неговия предшественик Детелина Николова.

Ключът е с изображенията на гербовете на осемте добруджански общини и златните житни класове на Добруджа. 

„Новата управленска коалиция в България наложи свои политически решения, по силата на които областна администрация Добрич ще работи с нов екип областен управител и заместник-областни управители“, каза Николова. Тя благодари на екипа на областна администрация, на всички ръководители и служители от териториалните органи на изпълнителната власт, бизнеса, неправителствените организации, на общините и на жителите на област Добрич. Пожела успех на новия екип – областен управител и заместник-областни управители, прозрачно управление при запазване принципите на законността в интерес на жителите, в интерес на регион Добрич.

„Поемам поста областен управител с благодарност за гласуваното  доверие, дадено ми от Министерски съвет и с осъзната отговорност за тежестта, която поемам“, заяви Красимир Кирилов. И посочи, че пред екипа стоят тежки за решаване проблеми в област Добрич.

„Един от основните ми приоритети ще бъде чрез механизмите, които има областна администрация, да създадем условия за реализация на младите хора в Добричка област. Ще лобираме за привличане на инвестиции и за създаване на качествени работни места. Ще управляваме държавната собственост с грижата на добър стопанин. Ще положим необходимите усилия за привличане на европейско финансиране за реализиране на значими инфраструктурни проекти. В партньорство с общините ще работим за устойчиво развитие на областта, подобряване на инфраструктурата, за стимулиране и насърчаване на бизнеса, облекчаване на неговата работа, както и да повишаване на заетостта и доходите на жителите в нашата област.“, заяви 31-годишният нов областен управител на Добрич.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама