Нинова: Само за шест седмици управляващите изпаднаха в изолация в парламента

12:57, 01 юни 17 / Политика 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Само за шест седмици управляващите изпаднаха в изолация в парламента, четири гласа "против" оставката на Димитър Главчев спасиха мнозинството. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

Това, което се случи днес в зала оценяваме като сериозен удар върху управляващото мнозинство от ГЕРБ и "Обединени патриоти". Това показа, че само за 6 седмици те изпаднаха в изолация вътре в парламента, коментира Нинова и припомни, че Главчев е избран за председател на Народното събрание със 157 гласа от четири парламентарни групи.

Тогава при избора му ние бяхме сами "въздържали се". Днес той получи едва 118 гласа от две парламентарни групи. Това гласуване показва отношение не само към председателя на парламента, а към мнозинството, което го излъчи и политиката, която те провеждат, коментира Нинова.

Според нея е очевидно, че нещата в парламентарната зала се променят, че ГЕРБ остават сами, само с патерицата си „Обединени патриоти“. Това показва, че аргументите ни са били правилни, допълни тя. Според нея само за шест седмици този срив в подкрепата показва, че от БСП са били прави. „Четири гласа спасиха мнозинството“, допълни Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама