Полиция и жандармерия влязоха в ромския квартал на Хасково

12:36, 01 юни 17 25 720 Шрифт:
Автор:

Полиция и Жандармерия влязоха в ромския квартал на Хасково – „Република” днес сутринта, за да проведат превантивна акция. Целта бе да се хванат безакцизни цигари и конфекция с лого на защитени марки. На операцията присъстваха и журналистите. Докато репортерите бяха заедно с полицейските екипи, около час, не бе намерено нищо.

Униформените инспектираха хранителни магазини, павилиони, закусвалня и складове.

 

Първи обект на проверката стана Райм Файк, който продава зеленчуци. Той не се изненада от проверката и каза, че не вижда нищо лошо в това, че се правят подобни хайки.

Други от квартала обаче определиха операцията като ПР. Мъж на средна възраст обясни, че час преди да дойдат журналистите, там вече са били полицаите. „Тези, които се занимават с нелегални цигари и дрехи ментета са ги прибрали по къщите и се скриха”, обясни той.

Оказа се, че за да се проверят къщите на хората в „Република” там трябва разрешение за обиск. Репортерската ни проверка показа, че голяма част от търговските обекти бяха затворени.

 

Цел на проверката бе и да се намерят крадени вещи, проверяваха се и леки автомобили. Резултати от полицейската операция, която ще продължи до 14 часа, ще бъдат обявени по-късно днес.

Иначе от полицията информираха, че през изминалото денонощие са намерени 1 200 къса цигари при две проверки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама