Ученици и учители в ОУ „И.С.Тургенев” – заедно в двудневен фестивал

12:10, 01 юни 17 25 830 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С лятно кино, на тревната площ пред ОУ „И. С. Тургенев” завърши двудневният фестивал „ЗаЕдно приятелско училище”, организиран от ученици и учители, с подкрепата на Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Жителите на квартал „Орел”, както и граждани на Разград имаха удоволствието да гледат добре познатият на по-зрялата част от публиката български филм – „Таралежите се раждат без бодли”, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

 

Преди прожекцията учениците и жителите на квартала гледаха специално изготвен филм, разказващ за училище „Тургенев”, условията за обучение в него, за успехите и постиженията на учениците и за забавленията, които ежедневно съпътстват учебния процес. Всички имаха възможност да си вземат и да прочетат и последния брой на училищния вестник, който също предизвика голям интерес и много емоции.

 

Двудневното събитие стартира в училищния двор с различни масови дейности. Заедно с деца от детските градини Лудогорче” и „Райна Княгиня” настоящите първокласници и бъдещи второкласници се втурнаха в спортна  надпревара и забавления.

 

Гости на празника бяха областният управител Гюнай Хюсмен, който връчи част от грамотите на малките отличници, зам. областният управител Нурие Црънгалова и секретарят на Местна комисия за БППМН Диана Господинова.

 

Сред останалите активности на фестивала бе провежданeто на кулинарно състезание, в което децата, разположени в двете отредени за целта шатри, сами си приготвиха храната за деня, а група от учители-творци и ученици изрисуваха в шарени краски стълбите пред училището. Имаше танци, имаше състезание по теглене на въже между учители, а накрая и голямо хоро. 

Крайната цел на това емоционално събитие бе постигната, а именно да бъдем заедно, да се опознаем по-добре, да създадем приятелства, децата да ориентират комуникативните си умения, допълват от училищното ръководство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама