Водата в три села в община Каварна не е годна за пиене

11:26, 01 юни 17 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Питейната вода в три села в Каварненско не е годна за пиене – това е установила Регионалната здравна инспекция. Изследване на взети проби е показало наличие на Коли форми и Ешерихия над допустимите норми.

В тази връзка Община Каварна уведомява жителите на селата Селце, Топола и Челопечене, че питейната вода там не отговаря по микробиологични показатели Коли форми и Ешерихия коли  на наредбата за качеството на водата, предназначена за питейно - битови цели.

Директорът на РЗИ е издал предписание на „ВиК Добрич” АД за предприемане на мерки за отстраняване на несъответствията. Дотогава се препоръчва използването на бутилирана вода от търговската мрежа. Ако жителите на тези села нямат възможност да купят бутилирана вода, се препоръчва водата да се преварява преди консумация.

След отстраняване на несъответствията в качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели във водопроводната мрежа на с.Селце, с.Топола и с.Челопечене, Община Каварна своевременно ще  уведоми  обществеността, уверяват от местната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама