Трансгранични фермерски пазари правят в Добрич и Констанца

10:52, 01 юни 17 25 687 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес и утре Сдружение „Черноморски център за развитие” е домакин на първата работна среща по проекта Румъно-Българска органична предприемаческа мрежа”. В нея участват румънските партньори и представители на бенефициентите от област Добрич. Целта на срещата е да бъдат обсъдени целите на проекта и начина за тяхното постигане,ефективното управление на проекта,  както и как да се отговори на очакванията на бенефициентите по отношение на изграждането на трансграничен пазар на органични продукти, в рамките на заложените в проекта дейности.

Проектът „Румъно-Българска органична предприемаческа мрежа” има за цел да насърчи предприемачеството в областта на органичните и занаятчийските храни, техния пазар и разпространение в България и Румъния. Основни дейности по проекта са анализ на съществуващия пазар и потребление на органични и био продукти в трансграничния район, разработване на стратегия за развитие на румъно-българска предприемаческа мрежа, както и изграждане на онлайн платформа на трансгранични органични предприемачи. Заложено е също 3-модулно обучение в органично или био предприемачество и създаване на трансгранични фермерски пазари. Ще се организират фестивали в Добрич и Констанца „Дарове на природата” с участие на български и румънски малки производители на местни органични продукти.

Проектът се координира от Сдружение „Черноморски център за развитие” от Добрич в партньорство с „Маре Нострум” от Констанца.

Проектът е насочен към малки компании, включително новостартиращи фирми, както и отделни лица, желаещи да се занимават с производство и разпространение на органични храни и продукти, професионални училища и институти, както и МИГ-ове в целевите гранични райони. Общата стойност на проекта е 110 324,25 евро.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама