Деца от Кубрат зарадваха свои връстници от приемни семейства за 1 юни

10:26, 01 юни 17 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Подари играчка - усмихни дете” нарече поредната си благотворителна кампания Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Проявата бе посветена на 1-ви юни - Международния ден на детето, съобщиха от комисията. Над 30 деца от Кубрат - доброволци от Клуб „Емпатия” успяха да съберат само за три дни два чувала с играчки. Те бяха предоставени на техни връстници в Бисерци, които от скоро се радват на своите нови домове и семейства. С участието си децата показаха чувствителност и съчувствие към ежедневието на връстниците си и твърдо заявиха, „че не може децата да растат без играчки”, посочват от комисията. Всички участници получиха поздравителен адрес от местната комисия за благородния жест, с който се отнесоха към поредното предизвикателство, насочено към деца в неравностойно положение. 

В даряването участваха и деца в конфликт със Закона. Организирането им в хуманни инициативи е добър знак, че не са безразлични към случващото се в живота на техните връстници и даряването за тях означава приятелска постъпка, помощ и подкрепа. 

Инициативата беше уважена и от родители, които предоставиха блокчета за рисуване, тетрадки и комплект моливи за рисуване и оцветяване. Подкрепа към инициативата показаха също кметовете на община Кубрат Алкин Неби и на село Бисерци, Юнзюле Шакирова, като и общински служители, които почерпиха участниците и децата за здраве и ги поздравиха за хуманната им постъпка. 

 

  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама