Изгоряха 300 кв.м. от боровата гора над скалния феномен Мечката

09:27, 01 юни 17 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

300 квадратни метра от боровата гора над скалния феномен Мечката са изгорели тази нощ след запалване на огън от туристи извън определените  места. Районът се намира на територията на ПП „Шуменско плато“.

„Сигналът беше получен около 18.30 часа снощи. Много граждани, които спортуват в района са се обадили на телефон 112 и ние веднага се отзовахме“, съобщи старши лесничей Ивайло Тодоров от ДГС-Шумен, който заедно със седем свои колеги от гасаческия екип се е отзовал на сигнала.

„Мястото на което бушуваше огъня е непристъпно и това изключително много затрудни работата ни. Загасихме пожара, но четири човека от екипа ни останахме  дежурни през нощта и продължихме да погасяваме новите запалвания, които възникват заради сухото и топло време“, обясни Тодоров. Той каза, че огънят ще продължи да тлее още 2-3 дни и затова на място и в момента има дежурни от горското.

 „През последните няколко седмици пожарите на територията на ПП „Шуменско плато“ зачестиха. Ще започнем да правим актове на гражданите, които палят огън извън определените затова места“, категоричен е зам. директорът на ДГС-Шумен инж. Тодор Геронтиев.   

Преди три години част от боровата гора над Мечката отново беше унищожена при пожар.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама