Производители и търговци на етерични масла гостуват в Казанлък

09:26, 01 юни 17 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Делегация от IFEAT - Международна федерация на производители  и търговци на етерични масла и аромати гостува в Казанлък, съобщиха от Общината.

Тя включва 45 гости от 21 държави, специалисти в бранша- от Европа, САЩ, Канада, Индия, Бразилия, Китай, Корея, Египет, Нова Зеландия, Сингапур, Филипините, Южна Африка... Повечето са собственици на фабрики за производство на етерични масла, аромотерапия и парфюмерия, търговци на козметика, нутриционисти. Някои от тях са четвърто и дори пето поколение в този бизнес.

„Казанлък е малък, в сравнение с местата, от които идвате, но ние имаме своите приятели, побратимени градове в някои от Вашите страни“, каза кметът на Казанлък Галина Стоянова на среща с тях. „Съхранили сме най-хубавото тук, богатството на нашата природа и красотата на маслодайната роза, която сме издигнали в култ“, обясни Стоянова.

Казанлък е една от петте локации, предвидени в шестдневната опознавателна програма на делегацията, наред с Пловдив и близкото село Зелениково, селата Търничене и Ясеново, град Павел Баня и град Гурково.

Тази година IFEAT отбелязва 40 години от своето създаване. През 1977 година в японския град Киото идеята за сформиране на международна организация, която да представлява всички сектори и производства, свързани с етеричните масла среща значителен интерес и одобрение от страна на мнозинството делегати по време на Конгреса по етерични масла. В момента в организацията членуват над 550 компании от повече от 55 страни от цял свят.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама